Za varnejši korak oseb s posebnimi potrebami

Zavarovalnica Triglav v okviru novoletne akcije za varnejši jutri varovancev in gostov Doma paraplegikov v Pacugu

Največja slovenska zavarovalnica s tradicionalno novoletno akcijo Za boljši jutri že osmo leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Pri skrbi za varnejšo prihodnost ima posebej v uvidu najranljivejše skupine, zato je tokrat roko podala Domu paraplegikov v Pacugu. S pomočjo Območne enote Koper Zavarovalnice Triglav bodo postavili varnostno-zaščitno ograjo okoli parcele doma, ki bo pripomogla k boljši varnosti varovancev in gostov.

»Osnovno poslanstvo Zavarovalnice Triglav je skrb za varnejšo prihodnost, pri čemer imamo posebej v mislih varen korak najranljivejših skupin. Za večino od nas preproste in samoumevne okoliščine namreč osebam s posebnimi potrebami predstavljajo večjo nevarnost ali prepreko. Zato smo z veseljem prisluhnili Domu paraplegikov v Pacugu, ki bo za varnost svojih varovancev in gostov poskrbel z novo zaščitno ograjo,« je o tokratni novoletni akciji povedal Aldo Pucer, direktor Območne enote Koper Zavarovalnice Triglav.

Za varnejši vsakdan varovancev in gostov

Dom paraplegikov, središče zdravja in počitnic v Pacugu je nepridobitna ustanova, ki se prvenstveno ukvarja z rehabilitacijo in dobrim počutjem njihovih članov – paraplegikov in drugih oseb s podobnimi težavami pri gibanju.

Sredstva iz preventivne akcije bodo namenili postavitvi varnostno-zaščitne ograje na za zdaj nezaščitenem delu okolice parcele. Ograja bo pripomogla k večji varnosti varovancev doma ter gostov, predvsem mladine in otrok.

»Z namenom varnosti uporabnikov doma in naših gostov želimo dokončati ograditev parcele z varnostno ograjo. Ob robu je namreč ostalo odprtih nekaj manj kot sedemdeset nezavarovanih metrov. Med našo in sosednjo parcelo je več kot meter in pol višinske razlike, zato nas je strah nesreč, morebitnih padcev in poškodb tistih, ki pridejo na rob parcele. V neposredni bližini je tudi otroško igrišče, zato nezavarovani del predstavlja veliko nevarnost,« je povedal Marko Ferluga, direktor Doma paraplegikov v Pacugu.

Osem let akcije, več kot 200 projektov

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri pod okriljem Triglava poteka že osmo leto zapored. V zadnjih sedmih letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla več kot 180 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še 25. Skupaj torej več kot 200. V preteklih letih je sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnih in EKG-aparatov ter ostalih življenjsko pomembnih medicinskih pripomočkov in podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter pomagala številnim gasilskim društvom po državi.

V preteklih letih so v Triglavu v sklopu novoletne preventivne akcije na koprskem območju podprli ureditev prehoda za pešce in postajališča za šolski avtobus na Šaredu, nakup defibrilatorjev za reanimacijsko vozilo prehospitalne enote Obala in Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Koper, cevnih trezorjev in simulatorja gašenja maščobne eksplozije v gospodinjstvih za koprske poklicne gasilce, s pomočjo največje slovenske zavarovalnice pa so z defibrilatorjem in posebnim aparatom za skupinsko terapijo starostnikov opremili tudi  Dnevni center Oljka, ki deluje pod okriljem Obalnega doma upokojencev Koper.