Daleč od mestnega hrupa in vse hitrejšega ritma sodobnega življenja bomo lahko v našem domu obnavljali svoje zdravje in se posvečali sebi. Tako bomo omogočili preživeti prijetne družinske počitnice, obenem pa bodo naši gosti lahko storili nekaj zase, za svoje telo in dušo, si izboljšali telesno in psihično pripravljenost.

To bo omogočalo dobro opremljeni rehabilitacijsko športni center, kjer bodo naši gosti lahko plavali, telovadili, se razgibavali, se sprehajali, vadili na raznovrstnih orodjih in igriščih (tenis, kegljanje, košarka, atletika…) in se hkrati naučili zdravo živeti.

In ker razgibanemu in obnovljenemu telesu prija tudi razgibavanje duha, bomo organizirali družabne in kulturne prireditve ter omogočili obilo priložnosti za izlete.

Glavni poudarki v naši ponudbi

Kompletna naša dejavnost bo timsko delo. Stalni člani tima, ki bodo sprejeli našega gosta bodo specialist fizioterapevt, medicinska sestra in seveda pacient. V naši ustanovi bo pacient aktivno vključen v zdravljenje po želji pa tudi njihovi najožji družinski člani.

Cilj obnove zdravja je doseči optimalen funkcionalen rezultat, to pa pomeni:

  • primerno gibanje,

  • primerno in nebolečo gibljivost poškodovanega dela telesa,

  • ustrezno mišično moč,

  • samostojnost v dnevnih aktivnostih, psihično stabilnost.

Da bi te cilje dosegli bomo uporabili metode, ki so v sodobni rehabilitacijsko / fizioterapevtski dejavnosti na razpolago. Prav tako je za dosego ciljev zelo odvisno od motivacije in aktivne udeležbe gosta v procesu ohranjevanja zdravja. To pa je v veliki meri odvisno od dobro zastavljenega programa, ki temelji tudi na počitku in sprostitvi v savni ali pri vadbi v fitnesu ter pri drugih oblikah rekreacije.

Bazen z morsko vodo

Uporaba fizikalnih in kemičnih lastnosti morja v medicinske namene imenujemo talasoterapija. Morska voda sodi med zdravilne vode in jo kot takšno uporabljamo v bazenih za izvajanje hidrokineziterapije ali pa v banjah za razne oblike kopeli oz. masaž.

Prav tako je najvažnejši element, ki ureja obmorsko klimo zaradi akumulacije toplote in slanosti, ki se prenaša na zrak nad morjem – zdravilni aerosol. Kot zanimivost naj omenimo še, da je kemična sestava morske vode podobna sestavi plazme višje razvitih organizmov.

Znano je, da kopanje v morski vodi krepi psihofizično kondicijo, vendar pa je zdravilni učinek mrzlega elementa odvisen od zdravstvenega stanja kopalca, starosti, prebitega časa v vodi, temperature vode in valovitosti. Prav zato sta kopanje ali vadba v morski vodi izredno pomembna za zdravljenje postoperativnih in posttravmatskih stanj ter ostalih problemov na osteomuskularnem aparatu.