Obiskali so nas dijaki športnega programa Gimnazije Koper.

Zelo smo bili veseli, da so nas izbrali za izvajanje njihovega pet dnevnega programa. Oboji smo imeli željo spoznati drug drugega, našo drugačnost in kaj vse se da, če se le hoče. Ob »natrpanem« športnem programu in aktivnostih, ki so jih imeli, so si vzeli čas in se pogovorili tudi z Ninom Batageljem in Sebastjanom Marašem ter izvedeli marsikatere podrobnosti in modrosti njunega življenja ter ustvarjanja. Obema fantoma se v imenu Doma zahvaljujemo, da sta bila takoj pripravljena sodelovati in brez razmišljanja privolila v sodelovanje ter pogovor/debato (ker potem je dejansko nastala debata).
Tako mi, kot Dom paraplegikov, kakor tudi profesorji športne vzgoje Gimanzije Koper, katerim se ob tej priliki toplo in od vsega srca zahvaljujemo, da so razumeli pomen sožitja, sobivanja in razumevanje med drugačnimi.

Iskreno upamo na dolgoročno sodelovanje z Gimnazijo Koper. Obenem se nam je utrnila skupna zamisel o akciji ozaveščanja vse dijakov in osnovnošolcev na Obali (upam, da bo potem to preraslo v vse slovensko) pred poletno sezono glede »pametnega« skoka v vodo.

Udeležba na seminarju »Vključujoči in dostopni turizem«, ki je bil organiziral CPU v Ljubljani 26.09.2019

Šlo je za predstavitev projekta »Inclusiv Tourism«, dobre prakse vključujočega oziroma dostopnega turizma v Sloveniji. In lahko se pohvalimo, da smo bili med ostalimi omenjeni in pohvaljeni tudi mi – Dom paraplegikov Pacug, kar si štejemo v čast in ponos in kar nas navdaja z novimi močmi za nove projekte, ideje, zamisli.

Ponovili smo pobudo, katere inicijator smo mi Dom paraplegikov Pacug, da bi se vse ustanove, ki so prilagojene in dostopne za osebe z omejenimi gibalnimi in drugimi sposobnostmi organizirali v skupen grozd oz združenje in kot drugo, da bi izdelali skupno brošuro in portal v okviru STO in prav tako imeli skupne sejemske in medijske nastope.