Intervju za časopis članov Multipleskleroze
Ker so bili člani društva multipleskleroze, ki so bili pri nas to leto na socialni rehabilitaciji izjemno navdušeni nad našo ponudbo in storitvami, predvsem nad gibalno terapijo profesor Žerjala, so iz prve roke želeli izvedeti kaj več zato je ga. Orbanič napisala izredno pozitiven prispevek o nas, tako kot udeleženka rehabilitacije in kot članica multipleskleroze. Iskrena hvala za sodelovanje in korektnost.

Ozelenitev in urejanje okolice Doma
Po koncu sezone, smo v jeseni dobro poprijeli v roke. Kar nam ni uspelo med letom, ko je bila gneča in vsi (pre)zaposleni. Tako smo s pomočjo izkušenih koroških gozdarjev posekali kar 8 posušenih dreves. Nekatera so bila tudi že nevarna za vse naključne sprehajalce, goste, avtomobile, ki se po cesti nehno sprehajajo. Vse to smo spravili, uredili ter počistili. Nadalje smo ozelenili našo ograjo proti cesti z jasminom tako, da bo naslednje leto še lepše za vse nove-stare goste, bolj zeleno in dišeče in z leti bo delovala kot neke vrsta zelena, protihrupna ograja, pa še iz ceste nas ne bo mogel prav vsak gledati.

Tudi z avtobusom se da priti k nam
Uspelo nam je pridobiti skupinico iz Hrvaške (Slovensko kulturno društvo Reka), ki je k nam prišla konec oktobra s srednje velikim avtobusom, kar nas navdaja z upanjem, da se bo še več drugih avtobusnih in agencijskih skupin opogumilo priti k nam, na naše parkirišče pred DOM za kar prilagamo tudi sliko.

Sodelovanje z Univerzo na Primorskem – Turistica
Obiskali so nas učenci 2.letnikov Turistice pod vodstvom profesorice ga. Gabruč, si ogledali naše prostore in se pogovarjali o delu pri nas ter specifiki dela z gibalno oviranimi. Prav tako smo se pogovarjali v smeri dolgoročnega sodelovanja in mogoče, zakaj pa ne, tudi v smeri, da bi naš Dom postal kot izobraževalna enota za predmet Turizem gibalno oviranih, vse pogoje zato imamo. S tem bi vse mlade, bodoče delavce v turizmu izobrazili kaj vse je potrebno vedeti in znati, tako teoretično kot praktično pri gibalno oviranih. S tem bi podirali tabuje, se odprli in bi tudi mladi študentje, spoznali naše specifike. Prav tako smose pogovarjali, da bi lahko to znanje nenazadnje tržili in iztržili za druge, ko bi pri nas organizirali vikend seminarje za zaposlene v turizmu in gostinstvu za potrebe gibalno oviranih skupaj s fakulteto.