Udeležba na 40.obletnici delovanja Društva paraplegikov Obale, Krasa

Z velikim veseljem smo se odzvali vabilu predsednika DP Obale in Krasa g. Gecija in se udeležili slavnostne obeležitve 40.letnice delovanja omenjenega društva.Ob tem prazniku še enkrat čestitamo vsem članicam in članom ter vodstvu društva na še dolga leta dobrega delovanje in sodelovanja z nami.

Pihalni orkester Tolmin
V veliko veselje nam je bilo, da nas je Pihalni orkester Tolmin izbral za kraj za priprave na njihov Novoletni koncert. Kot so nam povedali, so v naši zeleni mediteranski oazi miru uživali, ustvarjali in se do popolnosti uskladili v kar ne dvomimo. Želimo jim veliko uspehov na njihovi poti in upamo, da se spet vidimo pri nas kot naključni gosti s svojimi družinami ali partnerji in kot cel orkester.

PSIHOBONDING – Združenje bonding psiho terapevtov Sloveniji
Ker je naša mirna od gneče in hitrega ritma življenja odmaknjena lokacija in ker smo v zelenem mediteranskem okolju smo bili prva izbira za vikend izobraževanje Združenja bonding psihoterapevtov Slovenije, za kar gre zahvala ga. Mateji Erce in profesorju Bogdanu Polajnarju. Predavatelji so prišli tudi iz Amerike kot znani profesor Ellis Franklin William ter kolegi iz Italije, Nizozemske in seveda naši rojaki iz Slovenije. Pri nas so se imeli lepo in so vsi obljubili, da se bodo vrnili ali kot individualni gostje s svojimi družinami ali kot združenjekar smo zelo veseli in ponosni.

Ureditev parkiranja v Domu paraplegikov Pacug
To je bila tudi ena izmed naših obljub, da bomo uredili in zavarovali dostop do naših parkirišč. Vsi so se že navadili, da se lahko pri nas v Domu brez problemov in brez plačila, seveda parkira. Mi pa menimo, da je naše parkirišče velika dodana vrednost v teh krajih in v tem času mobilnosti in avtomobilov. Zato smo temu primerno ukrepali v smeri postavite zapornice. Za vse naše člane bo seveda parkirišče na voljo brezplačno medtem, ko bo za ostale zunanje goste naše obnašanje bolj trženjsko. Zaračunavali bomo parking kot na vseh urejenih in varovanih parkirišč, kar se do sedaj nismo. Verjamemo, da bodo vsi to sprejeli kot pozitivni korak, v smeri reda in trženja za vse goste Doma.

Na povabilo predsednika Društva paraplegikov Podravja g, Klepa, ki praznuje častitljivi jubilej 40 let delovanja, smo se tudi mi iz Doma paraplegikov z veseljem odzvali. Na prijetni proslavi z veliko kulturnimi vložki smo bili vsi udeleženci skupaj s častnimi gosti, predsednikom Zveze paraplegikov g. Kastelicem, poslancem Državnega zbora g.Trčkom-predsednikom odbora za zdravstvo ter državni sekretar v kabinetu predsednika vlade g. Priklom, navdušeni. Veliko dela in truda je bilo vloženo v teh 40-ihletih in zato s ponosom lahko gledajo v prihodnost in nove uspehe, kar jim tudi mi iz Doma paraplegikov želimo od srca.

Še na eno okroglo obletnico smo bili povabljeni in sicer na 60.let od začetka proizvodnje prvih medicinskih pripomočkov v družbi TIK Kobarid, s katerim nas veže dolgoletno sodelovanje, katerega bomo poskušali tudi nadgraditi. Menimo, da je le dolgoročno partnerstvo z odkritim sodelovanjem in prijateljstvom v tem globalnem svetu edina trdna opora za grajenje neke stabilne prihodnosti. Ob tej priliki čestitamo lastniku g. Batagelju, direktorici ga. Borovinšek ter vsem zaposlenim na častitljivi obletnici in jim želimo uspešno pot naprej.