Sodelovanje z UP Turistiko

Na povabilo prof dr. Gabruč Janje in študentov smo pripravili sklepne ugotovitve iz terenske vaje  o dostopnem in socialnem turizmu, ki je potekalo lansko leto pri nas v Domu paraplegikov v Pacugu.

Oboji smo se veliko naučili in dobili nove ideje kako nadgraditi naše sodelovanje in ga razširiti ter zbrati uporabne podatke tako za Dom kot tudi za študente.

Obenem smo se povezali tudi s predstavniki  Zdraviliščem Debeli rtič, ki so bil na tej prezentacije prisotni. Z direktorico Zdravilišča ga.Žerjal, načrtujemo skupno sodelovanje v smeri dostopnega in socialnega turizma, kot tudi pripraviti pismo o nameri za sodelovanje.

Na povabilo vodstva Društva distrofikov Slovenije in vodje Doma dveh topolov v Izoli ga. Irene …

Vedno je potrebno sodelovati s svojimi kolegi in zato smo se odzvali vabilu vodstva Društva distrofikov Slovenije ter vodje Doma dveh topolov iz Izole ga. Irene, da si najprej ogledamo njihov posestvo ter izmenjamo mnenja kako sodelovati, kako se promovirati ter preseči to slovensko miselnost naj sosedu krava crkne…in počasi nam uspeva.

Obisk pri Društvu paralitikov Slovenije

Zelo nas je veselilo, da so nas medse povabili v Društvu paralitikov Slovenije. Pogovarjali smo se o raznih možnostih sodelovanja in tudi o tem, da bi njihovi člani ponovno začeli prihajati k nam v Dom paraplegikov na obnovitveno rehabilitacijo kar nas izjemno veseli.

Sestanek v Kobilarni Lipica

Na našo pobudo smo se sestali z vodstvom Kobilarne Lipica g. Osetom. Pogovarjala sva se o možnostih sodelovanja med drugimi tudi za ugodnosti za vse naše goste, ki bi si radi ogledali Kobilarno Lipica in bodo prenočevali pri nas v Domu paraplegikov ter seveda za njihove najbližje.

Novosti v Pacugu I.del

Tudi za to leto pripravljamo kar nekaj novosti glede bivanja pri nas v Domu paraplegikov, kot so: zunanji separeji pri / ob sobah, prav tako smo uredili rob ob bazenu, ki ga je najedal zob časa ter naredili manjše slikopleskarske popravke vse za lepše in boljše občutke naših gostov ampak še nismo končali, kar nekaj stvari imamo še v planu za to leto in upam, da se nam bo posrečilo narediti/izvesti vse.